+ (373) 699 333 09 
0(22) 101 101 
Acasă / Sfaturi

Sfaturi

Cum de a alege corect aparatulde aer conditionat

Echipamentul de climatizare se cumpara pe termen lung. De exemplu, climatizoarele marca DAIKIN functioneaza mai mult de 10 de ani. Prin urmare este important să se aleagă modelul optimal. Trebuie să înțelegem cum se alege climatizorul potrivit pentru Dvs.

 

PASUL 1: SE DETERMINA VARIETATEA TECHNOLOGICA

Înainte de a alege corect aparatul de aer condiționat, trebuie să determinați tipul de unitate interioară și capacitatea instalației sale în cameră.

 • Unitate de perete: Aceste unități sunt instalate pe pereții camerelor.
 • Casetă:  Aceste climatizoare nu sunt vizibile dupa montare. Unitatea de bază este montata într-un plafon suspendat, pe suprafața căreia se vede doar un panou decorativ.
 • De podea. Înainte de a alege corect aparatul de aer condiționat de acest tip, este necesar să se determine locul instalării sale. Sistema split de podea se monteaza sub o fereastră pe perete la nivelul podelei. Astfel de dispozitive pot fi instalate într-o încăpere în care reparațiile s-au petrecut deja.
 • De tip duct. Ele sunt, de asemenea, stabilite pentru plafoane suspendate. Canalele sunt în același loc sau pot fi montate pe perete.
 • Sisteme multi-split. Un astfel de echipament este recomandat, cind e nevoie de climatizare a mai multor incaperi doar cu o singura unitate exterioara.

 

PASUL 2: SE DETERMINA CAPACITATEA SI PUTEREA NECESARA

Puterea climatizorului de uz casnic variaza de la 2 la 5 kW. Mai multe dispozitive de mare putere sunt echipamente deja semi-industriale. Pentru a răci zona camerei de 9 ± 1 m2 puterea de 1 kW este suficientă (în cazul în care înălțimea tavanului este de 2.8-3 m). Cu cit mai multe aparate electrice avem in camera, cu atât mai mare putere de condiționare avem nevoie (in mediu - de 1,5KW la 10m2). În cazul în care vă decideți să alegeți un sistem multi-split, e nevoie să se acorde o atenție la capacitatea fiecărei unități interioare. Pentru puterea de încălzire de  3-4 kW este necesar aproximativ 1 kW/h de consum. Pentru a face alegerea corecta de putere, trebuie să avem cunoștințe profesionale, pentru că aici trebuie să se ia în considerare nu numai zona camerei, dar si geometria sa (nuanțe arhitecturale, orientarea ferestrelor, materiale de perete, etc ..), inclusiv si caracteristicile de funcționare (prezența oamenilor, cerințele de microclimat). Se recomandă să se încredințeze soluționarea caracteristicilor - inginerilor, de la care doriți să cumpărați aparatul de aer condiționat.

 

PASUL 3: ALEGETI ECHIPAMENT ECONOM, CU CONSUM REDUS DE ENERGIE ELECTRICA

În cazul în care sunteți interesat in procurarea climatizorului, asigurați-vă ca să se acorde o atenție la eficiența energetică a echipamentului și valoarea curentului de pornire. Acest lucru este necesar nu numai pentru a reduce costurile de energie electrică, dar și pentru a asigura longevitatea dispozitivului. Cu cit e mai mica valoarea sarcinii la pornirea climatizorului (curentul de pornire), cu atit mai putine probleme vor aparea de-a lungul perioade de exploatare. In lista problemelor deseori intilnite se includ: pornirea de avarie a intrerupatorului de deconectare si uzura rapida a partilor mecanice Coeficientul de eficacitate energetica a conditionerului DAIKIN FTXS este aproximativ de 7.9, ce este un parametru foarte bun.

 

PASUL 4: DEFINIREA LISTEI DE CARACTERISTICI NECESARE

Climatizoarele pot functiona in mai multe moduri:

 • răcire;
 • ventilație;
 • încălzire;
 • modul de selectare automată în funcție de temperatura camerei.

Multe modele sunt dotate cu functii auxiliare. Evident, ca functionalitatea sporita inseamna si pret mai mare. Este recomandabil să se aleagă climatizorul care detine doar functiile strict necesare. Acest lucru vă va scuti de necesitatea platilor suplimentare. Cele mai populare sunt următoarele opțiuni:

 • Jaluzele controlate individual prin telecomandă. Controlul direcției blind-urilor de la distanță este mult mai ușor decât a cel manual. La rândul său, reglarea poziției debitului de aer evită riscul curentului;
 • Prezența sistemului de filtrare încorporat. Curata aerul de praf, microorganisme daunatoare, etc.;
 • Echipamente de ionizare. Această condiționare satureaza aerul cu ioni negativi, făcându-l mult mai benefic pentru sănătate.

 

PASUL 5. COMANDATI O MONTARE PROFESIONALA

După ce ați selectat aparatul de aerul condiționat este necesar de a asigura instalarea corectă a acestuia, pentru a:

 • Asigura o funcționare corectă. Echipamentil de climatizare este destul de complex, iar instalarea necorespunzătoare poate duce la defectarea sau deteriorarea mai rapida a unității;
 • Se baza pe serviciul de garanție gratuită, care este disponibilă numai în cazul în care a fost efectuata instalarea profesională.