Întrebări frecvente

Ce tip de sistem de climatizare este potrivit pentru casa mea?

Chevron

Alegerea depinde de mărimea și configurația casei dvs. Pentru apartamente mici, un sistem split poate fi suficient, în timp ce pentru case mai mari ar putea fi necesar un sistem centralizat. Recomandăm o consultație cu un specialist pentru a evalua nevoile specifice ale locuinței dvs.

Cât de des trebuie să întrețin sistemul de climatizare?

Chevron

Se recomandă întreținerea sistemului de cel puțin două ori pe an - o dată înainte de sezonul cald și o dată înainte de sezonul rece. Întreținerea regulată ajută la menținerea eficienței și prelungirea duratei de viață a aparatului.

Pot instala singur un sistem de climatizare?

Chevron

Este posibil să instalați singur un sistem de climatizare, dar nu este recomandat. Instalarea incorectă poate duce la probleme de funcționare și la pierderea garanției. Cel mai bine este să apelați la un profesionist autorizat pentru a asigura o instalare corectă și eficientă.

Cât de eficiente sunt sistemele de climatizare moderne?

Chevron

Sistemele moderne de climatizare sunt foarte eficiente energetic datorită tehnologiilor avansate de compresoare și control. Acestea pot reduce semnificativ consumul de energie comparativ cu modelele mai vechi și oferă un control precis al temperaturii și umidității.

Ce garanție oferă Avi Clima pentru sistemele de climatizare?

Chevron

Oferim o garanție standard de 3 ani pentru toate sistemele de climatizare, cu posibilitatea de extindere a garanției prin contracte de întreținere. Garanția acoperă defectele de fabricație și problemele tehnice care apar în condiții normale de utilizare.

Cum pot reduce consumul de energie al sistemului de climatizare?

Chevron

Pentru a reduce consumul de energie, asigurați-vă că întrețineți regulat sistemul de climatizare, curățați filtrele și asigurați-vă că unitatea exterioară nu este blocată. De asemenea, setați temperatura la un nivel moderat și utilizați funcția de programare pentru a evita răcirea sau încălzirea inutilă.

Ce se întâmplă dacă sistemul de climatizare se defectează?

Chevron

Dacă sistemul de climatizare se defectează, contactați imediat serviciul nostru de suport tehnic. Echipa noastră de profesioniști va evalua problema și va efectua reparațiile necesare cât mai curând posibil.

Pot controla sistemul de climatizare de la distanță?

Chevron

Da, multe sisteme moderne de climatizare oferă posibilitatea de control de la distanță prin intermediul aplicațiilor mobile sau al telecomenzilor inteligente. Acestea permit reglarea temperaturii și monitorizarea sistemului de oriunde v-ați afla.

Care este durata de viață a unui sistem de climatizare?

Chevron

Durata medie de viață a unui sistem de climatizare este de aproximativ 10-15 ani, în funcție de model și de cât de bine este întreținut. Întreținerea regulată și utilizarea corespunzătoare pot prelungi semnificativ durata de viață a aparatului.

Pot folosi același sistem de climatizare atât pentru răcire, cât și pentru încălzire?

Chevron

Da, majoritatea sistemelor moderne de climatizare sunt reversibile, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate atât pentru răcire, cât și pentru încălzire. Aceste sisteme sunt foarte eficiente și oferă un confort optim pe tot parcursul anului.